Tuincoaching

Tuinontwerper of beplantingsadviseur zou je het ook kunnen noemen, maar Tuincoach voelt voor mij wat gemoedelijker en wat vrijer. Het is ook een iets ruimer begrip. Naast tuinontwerp en beplantingsadvies denk ik graag mee over het hele concept tuin....

Ben je uitgekeken op dat ene stuk in je eigen tuin? Doet die ene plant het maar niet? Of wil er niks groeien op dat vervelende stukje net onder die boom? Of wil je nu eindelijk eens een wat vrolijkere tuin? Of een tuin met van die wuivende grassen, maar welke dan in hemelsnaam? Een andere border, maar weet je niet waar te beginnen? En welke planten moet je eigenlijk kopen en hoeveel? En welke zet ik waar? Voorin of achterin? Of misschien ben je de tuin wel helemaal zat en wil je het nu eens groot aanpakken? Een compleet ander ontwerp... Of ... wil je nu eindelijk zelf leren tuinieren maar weet je niet hoe te beginnen? Wat is wieden eigenlijk? En welke plantjes moet ik laten staan en welke er eigenlijk uit?

Herken je deze vragen en kopzorgen? Dan is een tuincoach misschien wel iets voor jou!

Ik ben eigenlijk van alles wat een beetje... maar vooral iemand die dit soort problemen herkent en heel graag daar over wil nadenken om een passende oplossing te vinden voor jou.

Tuincoaching is een zelf bedacht concept en een dus iets ruimer begrip dan tuinontwerp of beplantingsadvies. Wanneer je iemand zoekt die jou net een stukje verder brengt met je tuin, dat kan een zitje op een andere plek zijn of een net iets andere border zijn. Een border met een andere vorm of juist eens hele andere planten erin. Je weet eigenlijk niets van de grond in jouw tuin, is die wel goed genoeg en passend bij de planten? Het kan zijn dat je uitgekeken bent op de planten in jouw tuin of dat ze het gewoon niet zo goed doen. Ik kan samen met jou of jullie nadenken over een aanpak. Vaak is een hele simpele ingreep al voldoende om een andere sfeer te creeren.

Je kan ervoor kiezen om mijn ideeen te gebruiken en zelf uit te voeren, of er iemand naar jouw smaak voor in te huren. Maar ik kan ook de hele uitvoering voor je regelen. Eigenlijk betekent tuincoaching dus maatwerk.

Ook nadat ik een eventueel tuinontwerp, beplantingsadvies of ideeen en tips heb gegeven, blijf ik graag in contact om te weten of het nieuwe concept aan de verwachtingen voldoet. Nazorg is dus een wezenlijk onderdeel van het coachen.

Zoek je dus iemand die met jou wil meedenken over jouw tuin? Dan denk ik graag met je mee!