Over Lily

bloem1Als eigenaresse van In de tuin van Dorth, als Bed&Breakfast gastvrouw, en natuurlijk als Tuincoach heet ik u graag welkom!

Het zijn drie verschillende rollen maar ze delen allemaal de fijne, bloemrijke en vrolijke tuin....

Sinds 2015 beheer ik de boerderij in mijn eentje (met hulp van buren en vrienden en Henk, de moestuinhulp) en heb ik maar één doel voor ogen en dat is dat ook andere mensen kunnen genieten van deze mooie en vreedzame plek of dat mensen er door geinspireerd en misschien zelfs wel geraakt worden.

Mijn liefde voor de natuur is hier vlakbij ontstaan, in het dorpje aan de Berkel, Almen. Klauteren in bomen, zwerven door de bossen, zwemmen in de Berkel, honden, katten, geiten, konijnen, blote voeten, schreeuwende buizerds, uren liggen in het gras turend naar de intens blauwe hemel....het bleek mijn basis.

Na een studie Internationaal Management in Amsterdam en vervolgens Biologie in Utrecht belandde ik in het voortgezet onderwijs. Als docente biologie was ik wel dagelijks met 'de natuur' bezig, maar met het doceren kwamen zoveel nieuwe uitdagingen dat het verder bekwamen in de ''tuinkunst'' erbij inschoot. Het duurde nog jaren voor ik de stad weer kon verlaten, maar in 2012 was het dan zover! Nadat de vervallen boerderij weer goed leefbaar was kon ik me eindelijk op de tuin en de planten richten. De achtergrond kennis als biologe komt mij goed van pas bij de uitvoering hiervan.

Bij de Ontwerpacademie in Boskoop en Utrecht heb ik mij vervolgens bekwaamd in de Tuinplantenleer en daarna Tuinontwerp. Deze geweldige twee opleidingen hebben mij net die handvatten gegeven die ik nodig had om met zelfvertrouwen als Tuincoach aan de slag te durven gaan. Voormalige studenten aan deze academie worden vaak gevraagd om op tuinbeurzen, zoals Gardenista bijvoorbeeld, beplantingsadvies en tuinontwerpideeen te geven. We brengen dan direct het geleerde in de praktijk. Enorm inspirerende en leerzame ervaringen zijn dit.

Mijn kracht zit hem in het jaarrond de tuin van kleur te voorzien. Heesters en bomen in combinatie met mooie en sterke vaste planten die niet altijd gangbaar zijn, maar wel verrassende resultaten kunnen geven. Het bedenken van leuke en mooie combinaties vind ik de allergrootstste uitdaging en ga ik graag met u aan.

Mijn tuin, mijn biologische kennis, maar ook mijn creativiteit en probleemoplossend vermogen, en natuurlijk mijn ongebreidelde enthousiasme maakt dat ik u graag laat kennismaken met In de tuin van Dorth, op welke manier dan ook!