Omgeving

Vanuit de B&B heeft u aan de voorzijde zicht op kasteel Dorth. Kasteel Dorth staat op een landgoed van bijna 10 hectare. Het landgoed is vrij toegankelijk en er is een mooie wandelroute uitgezet. De achterzijde heeft eveneens een weids vergezicht. U kijkt uit over de prachtige tuin met vijver en wilde bloemenwei. In de verte geniet u van het fraaie coulissenlandschap waar de Achterhoek bekend om is. Op een paar kilometer afstand ligt de Gorssels heide. Een wandeling door dit stukje bijzondere natuur is zeer de moeite waard. In augustus wordt vanuit Laren een mooie fietsvierdaagse georganiseerd. Ook zijn er in de omgeving van Hanzesteden Deventer en Zutphen meerdere fraaie tuinen en andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Fietsen en wandelen

B&B "In de tuin van Dorth" ligt op de wandelroute de Driekieftenroute. De omgeving leent zich dan ook perfect voor wandel- en fietstochten, enkele mooie routes zijn:

  • De Graafschaproute: 102 km of de verkorte versie van 56 km.
  • De Lebu├»nusroute: 22 km uit Deventer.
  • De IJsselvalleiroute: 35 km vanuit Deventer of vanuit Gorssel met het pontje de IJssel over.
Maar u wandelt of fiets ook zo vanuit de B&B de natuur in...

Museum More in Gorssel

MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. Deze verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. MORE heeft topwerken van modern-realistische aartsvaders (-en moeders) Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop.

De collectie bevat ook naoorlogs realistisch werk en wordt nog altijd uitgebreid met nieuwe verwervingen. Invloedrijke kunstenaars zoals Jan Beutener, Co Westerik en Barend Blankert zijn vertegenwoordigd, evenals gezichtsbepalers uit de hedendaagse figuratieve kunst onder wie Philip Akkerman, Erwin Olaf en Annemarie Busschers.

Te bezoeken tuinen

In de omgeving zijn diverse tuinen het bezoeken waard. Met mijn eigen tuin doe ik mee aan Tuinrondje Gorssel, www.tuinrondjegorssel.nl.

Theetuin Kamperfoelie, De Flierderbloesem, De Hoefslag, Het Klapzand  zijn de andere tuinen die hieraan meedoen.